ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

Πραγματοποιείται έλεγχος του περιβάλλοντα χώρου. Τοποθετούμε τους δολωματικούς σταθμούς μέσα και έξω από το κτίριο σε αποστάσεις ανάλογα με την προσβολή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν επισημανθεί τα σημεία εισόδου των τρωκτικών και να έχουν ελεγχθεί. Γίνεται καταπολέμηση και για τα τρία είδη τρωκτικών: R. norvegicus, R. ratus, M. musculus.

Μικρές επεμβάσεις ή άμεσες: Είναι δυνατόν να επέμβουμε με παγίδες που έχουν κολλώδη επιφάνεια με ελκυστική ουσία, σε περιορισμένο χώρο ή εκεί που δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών. Σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούμε κολλώδεις παγίδες. Σε όλες τις περιπτώσεις το Αντίδοτο των τρωκτικοκτόνων είναι η Βιταμίνη Κ1 (Φυτομεναντιόνη ή κονάκιο) εφαρμόσιμο από ιατρό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ

Ξεκινάμε με τον ΨΕΚΑΣΜΟ ΣΗΜΕΙΩΝ, δηλαδή ψεκάζουμε με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης 6 Atm και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τον ΨΕΚΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ Η ΧΩΡΟΥ με ειδικούς υγρούς (ψυχρούς) εκνεφωτές. Με αυτήν τη μεθοδολογία, το εντομοκτόνο υπάρχει παντού και από όποια σημεία του χώρου και αν περάσει έρπον έντομο ή επικαθίσει ιπτάμενο, θανατώνεται.

Η καταπολέμηση εντόμων όπως οι κατσαρίδες (Periplaneta Americana, Blattela germanica κλπ.), κοριοί, ψύλλοι, μύγες, κουνούπια, μυρμήγκια, τερμίτες, σκώρος αλλά και έντομα αποθηκών όπως τα είδη Λεπιδοπτέρων Ephestia sp., Plodia sp. και Κολεοπτέρων Stegobium sp., Tribolium sp. κ.α. που συχνά προσβάλλουν αποθηκευμένα προϊόντα, επιτυγχάνεται με:

 • Υπολειμματικούς ψεκασμούς (χρήση αντλίας χαμηλής ή υψηλής πίεσης)
 • Τοποθέτηση ειδικού τροφοελκυστικού σκευάσματος σε μορφή gel(σε κουζίνες
 • και χώροι παραγωγής τροφίμων)
 • Εκνέφωση (fogger)
 • Υποκαπνισμό (fumigation),
 • Την χρήση φερομονικών ή τροφοελκυστικών παγίδων

Εντομοκτόνα – Δραστικές ουσίες
Τα εντομοκτόνα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι τα πλέον εξειδικευμένα σκευάσματα για κατοικήσιμους ή αποθηκευτικούς χώρους, επιλέγονται από τις καταστάσεις των επιτρεπόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χρησιμοποιούνται με τον πλέον ακίνδυνο τρόπο. Ανάλογα με τα σημεία εφαρμογής επιλέγουμε αυτά που έχουν το επιθυμητό LD50.

 ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 • Η φυτοπροστασία αφορά στην προληπτική και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενειών (μύκητες, βακτήρια, ιοί, τροφοπενίες, τοξικότητες) και των εχθρών (έντομα, ακάρεα, νηματώδεις)των φυτών.
 • Στα προσβεβλημένα φυτά, σε πρώτο στάδιο γίνεται η αναγνώριση της συμπτωματολογίας και της έντασης της προσβολής από έντομα και ασθένειες. Στη συνέχεια προτείνουμε και εφαρμόζουμε την κατάλληλη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει καλλιεργητικά, μηχανικά, χημικά και βιολογικά μέσα αντιμετώπισης και θεραπείας.
 • Η εμπειρία που κατέχουμε, η συνεχής ενημέρωσή μας σε θέματα φυτοπροστασίας, τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε και η διαρκής επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστημίο Αθηνών και Ινστιτούτα Φυτοπαθολογίας μας δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε σε επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο προβλήματα φυτοπροστασίας που αφορούν σε οποιοδήποτε καλλιεργούμενο και καλλωπιστικό φυτό.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι ακόλουθες:

 • Κοπή χλοοτάπητα σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις ανάγκες της ποικιλίας του χλοοτάπητα
 • Κλάδεμα και κορφολόγημα όλων, ανεξαιρέτως, των φυτών που απαρτίζουν τον κήπο σύμφωνα με την εποχή και τις ανάγκες του κάθε φυτού χωριστά.
 • Τακτικό βοτάνισμα (ξεχορτάριασμα) των ζιζανίων, όπου και όταν αυτά εμφανίζονται.
 • Καθολική ή μερική λίπανση όλων, ανεξαιρέτως, των φυτών καθώς και του χλοοτάπητα σύμφωνα με την εποχή και τις ανάγκες τους.
 • Προληπτική ή θεραπευτική εφαρμογή φυτοφαρμάκων, με ψεκασμό ή και άλλες μεθόδους σύμφωνα με τις ανάγκες των φυτών.
 • Αποκομιδή και απομάκρυνση όλων των φυτικών απορριμμάτων που προκύπτουν από τις διάφορες κηποτεχνικές εργασίες.
 • Ανανέωση όλων των εποχιακών φυτών όπου και όταν αυτό απαιτείται.
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας, προγραμματισμός και συντήρηση υπόγειου αυτόματου αρδευτικού συστήματος.
 • Προμήθεια και χρήση των πιο εξελιγμένων αναλώσιμων υλικών κήπου (λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.λπ.) των μεγαλύτερων οίκων (ΒΑΥΕR, ZENECA κ.λπ.)στις χαμηλότερες τιμές.
 • Γεωπονική υποστήριξη. Εκπόνηση προγράμματος κηποτεχνικών εργασιών - Διάγνωση ασθενειών & τροφοπενιών - Εκπόνηση προγράμματος λιπάνσεων, φυτοπροστασίας και άρδευσης - υψηλή εποπτεία.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

Στην BIOPEST η αρχιτεκτονική τοπίου δεν αντιμετωπίζεται ως μια τυπική εργασία κάλυψης του ελεύθερου χώρου αλλά αλλά ως αρμονική προσθήκη στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιρίου. Δεν αρκούμαστε στην χωροθέτηση των κατάλληλων φυτικών ειδών στην σωστή θέση αλλά επεμβαίνουμε στον περιβάλλοντα χώρο τέτοιο τρόπο ώστε να μεταμορφώσουμε έναν απλό εξωτερικό χώρο σε έναν προσωπικό παράδεισο.

Εκτός όμως από την χρήση άψυχων υλικών για την διαμόρφωση του χώρου φύτευσης, η αρχιτεκτονική τοπίου για μας ολοκληρώνεται με την επιλογή του κατάλληλου φυτικού υλικού. Αυτό για την εταιρεία μας σημαίνει:

 • Μεγάλη ποικιλία φυτικού υλικού
 • Φυτά που εκλύουν αρώματα και διεγείρουν την αίσθηση της όσφρησης
 • Χρήση νερού που διεγείρει την ακοή και την όραση
 • Φυτά που το εύρος της άνθησης τους να καλύπτει και τις τέσσερις εποχές
 • Φυτά με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων τόσο στο φύλλωμα όσο και στα άνθη ή τους καρπούς

Τέλος ειδικευόμαστε στο να αναδεικνύουμε μικρούς κήπους δημιουργώντας την αίσθηση ενός μεγαλύτερου μεγέθους.Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο φυσικό τοπίο με αναρίθμητα είδη φυτών και χρωμάτων.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε μας για άμεση επικοινωνία στο 6955705567 όλο το 24ωρο.

Στην Biopest διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στις υγειονομικές εφαρμογές, τη φυτοπροστασία τη συντήρηση πρασίνου και την αρχιτεκτονική τοπίου. H Biopest είναι μία εταιρεία καθαρά γεωπονικού ενδιαφέροντος.

Η ομάδα της Biopest αποτελείται άπο επιστημονικό προσωπικό και είναι στην διάθεση σας για να σας προσφέρει οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία χωρίς καμία χρέωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Εταιρεία μας